Εβδομαδιαία μαθήματα αυτοσχεδιασμού

Είτε ως performer, είτε ως άνθρωποι που δεν είχαμε καμία ευκαιρία έως τώρα, να ασχοληθούμε με το χορό και την κίνηση, αποκτώντας την εμπειρία του συγκεκριμένου μαθήματος, ερχόμαστε πιο κοντά στη δημιουργική και ελεύθερη πλευρά του εαυτού μας, με ένα ιδιαιτέρως βαθύ, συγκινητικό, διασκεδαστικό και ανατρεπτικό τρόπο.

Μέσα από ασκήσεις αισθητήριας κίνησης, που στηρίζονται στη βραδύτητα και την αντιληπτική εκπαίδευση του ατόμου, αποκτούμε πρόσβαση στην εσωτερικότητα του σώματος, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο παρόντες στη δράση, στη σχέση με τον εαυτό μας, τους άλλους, το χώρο και το χρόνο.

Στηριζόμενοι σ’ αυτή την ιδιαίτερη ποιότητα παρουσίας, εμπλουτίζουμε τα εκφραστικά μας μέσα, παίζοντας με την κίνηση και την ακινησία, τον ήχο, την αναπνοή, τις λέξεις, το χώρο, το χρόνο, το ρυθμό, τη φαντασία.

Έτσι, βγαίνουμε από τα συνήθη σημεία αναφοράς μας και ερχόμαστε σε επαφή με τη δημιουργικότητά μας, την οποία και εκφράζουμε μέσα σε μικρές ομαδικές και ατομικές αυτοσχεδιαστικές performances.

Μία δημιουργικότητα που δεν κατασκευάζεται, αλλά προκύπτει με αυθόρμητο τρόπο από το βάθος της ύπαρξής μας, όπου η δημιουργικότητα και η ανανέωση είναι συνυφασμένα με την ίδια τη ζωή.